
Sastāvs
300 g | lazdu riekstu |
1 gab. | Fazer Tumšās školādes (44% kakao), 250g |
4 ēd.k. | rapšu eļļas |
3 ēd.k. | Fazer Cacao pulvera |
5 ēd.k. | pūdercukura |
Pagatavošana
- Lazdu riekstus liek uz cepamā papīra un cepeškrāsnī apcep 175 grādos, 10 minūtes. Tad riekstus ieber tīrā virtuves dvielī un stipri berzē, kamēr vairākums riekstu ir attīrīti no čaumalām.
- Sasmalcina šokolādi un izkausē to karsta ūdens peldē.
- Riekstus liek smalcinātājā un smalcina 10 minūtes, līdz masas konsistence līdzinās šķidrai pastai.
- Pievieno eļļu un izkausēto šokolādi un samaisa. Visbeidzot pievieno kakao pulveri un pūdercukuru.
- Gatavo šokolādes-riekstu sviestu lej tīrā tikla burkā un uzglabā ledusskapī. Derīguma termiņš: 1-2 nedēļas.
Lai Jums saldi svētki!