
Sastāvs
8 cepumiem: | |
3 gb | olu baltumu |
1 3/4 glāzes | cukura |
1/4 tējk. | baltvīna etiķa |
100 g | Karl Fazer tumšās šokolādes |
Pagatavošana
- Saputot olu baltumus sausā traukā līdz masa paliek stingra. Putojot, pakāpeniski pievienot cukuru, līdz putas ir spīdīgas un stingras. Visbeidzot, pievienot baltvīna etiķi.
- Izkausēt šokolādi karsta ūdens vannā un sajaukt to ar dažiem karotes riņķiem, lai veidotos šokolādes-marmora putu rindas.
- Uzlikt 8 bezē putu kaudzītes uz cepamā papīra pannā un cept 100° C temperatūrā 1 stundu 25 minūtes vai līdz brīdim, kad bezē viegli nāk nost no cepamā papīra. Izslēgt krāsni un ļaut bezē atdzist cepeškrāsnī, durvīm esot nedaudz pusvirus.