
Sastāvs
200 g | rudzu maizes |
2 glāzes | ūdens |
100 g | žāvētu augļu: aprikožu, rozīņu, dzērveņu |
1 šķipsna | kanēļa |
1 šķipsna | koriandra |
1 ēd.k. | brūnā cukura |
100 g | biezpiena |
200 ml | saldā krējuma |
1-2 ēd.k. | pūdercukura |
Pagatavošana
- Maizi sagriež mazos kubiņos un krāsnī izkaltē.
- Izkaltušo maizi liek katliņā, pārlej ar 2 glāzēm verdoša ūdens un atstāj uz 10 minūtēm.
- Pievieno garšvielas, cukuru, labi samaisa un nedaudz uzkarsē.
- Biezpienu izberž caur sietu un sajauc ar pūdercukuru.
- Sakuļ saldo krējumu un rūpīgi iecilā biezpiena masā. Uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanai.
- Žāvētos augļus izmērcēt karstā ūdenī un smalki sagriezt.
- Pirms pasniegšanas zupai uzber žāvētos augļus un dekorē ar biezpiena krēmu.