
Sastāvs
8 šķēles |
Druva Spēkavota Kliju tostermaizes 500g |
1 iepakojums |
Fetas siers |
200 g |
tītara filejas |
100 g |
pesto |
100 g |
krējuma siera |
|
tomāti |
|
salātlapas |
Pesto mērcei |
|
1 ķekars |
bazilika ar kātiņiem |
50 g |
Parmezāna siers |
1 daiviņa |
ķiploka |
3 ēdamkarotes |
olīveļļas |
3 ēdamkarotes |
priežu sēklas/ ciedru rieksti |
|
sāls |
|
melnie pipari |
|
citronu sula |
Pagatavošana
Piestā ievieto visas pesto sastāvdaļas un spaida tās līdz izveidojas viendabīga masa. Ja nepieciešams pievieno vēl mazliet olīveļļas.
Maizītes ievieto tosterī un apgrauzdē tās. Pesto mērci sajauc ar fetas sieru un apziež apgrauzdētās tostermaizes.
Daļu maizītes pilda ar tītaru (bērnu versija) un daļu gan ar tītaru, gan tomātiem, gan salātlapām (pieaugušo versija). Maizītes saliek kopā un sagriež trīsstūros.
Apkaisīt sviestmaizes ar sāli, melnajiem pipariem un apšļakstīt ar citrona sulu.
Recepti sagatavojis Joonas Hämäläinen, "Master Chef" pirmās sezonas ieguvējs Somijā.
Labu apetīti!