
Sastāvs
Pamatnei: | |
175 g | auzu cepumu |
50 g | sviesta vai margarīna |
Pildījumam: | |
250 g | Karl Fazer tumšās šokolādes |
200 g | krējuma siera |
300 g | cukura |
2 gab | olas baltuma + 75 g cukura |
2 gab | olas dzeltenuma |
200 g | saldā krējuma |
1 paciņa | želatīna + auksts ūdens + verdošs ūdens |
1 tējkarote | vaniļas esences |
Pagatavošana
Izkausē sviestu un samaisa to ar sadrupinātiem auzu cepumiem. Nospiež masu veidnes apakšā, kas izklāta ar cepamo papīru (veidne 20-25 cm diametrā ar noņemamu apakšu).
Sagatavo pildījumu: Liek želatīnu aukstā ūdenī, lai tas uzbriest. Pēc tam to izkausē ūdens peldē un ļauj atdzist. Izkausē 200 g šokolādes. No želatīna nospiež lieko ūdeni, un izšķīdina to verdošā ūdenī. Sajauc želatīnu kopā ar izkausēto šokolādi.
Krējuma sieru, saldo krējumu, cukuru, vaniļas cukuru sakuļ ar olu dzeltenumiem, un pievieno želatīna un šokolādes maisījumam. Pēc tam sakuļ olu baltumus ar cukuru stingrās putās, un iecilā maisījumā.
Ielej pildījumu veidnē uz sviesta un cepumu pamatnes, un pārklāj ar alumīnija foliju. Tur kūku ledusskapī vismaz 12 h . Dekorē kūku ar ogām, piemēram, mellenēm un atlikušo šokolādi no kuras iespējams izveidot dažādus interesantus rotājumus.
Labs padoms - ja vēlas, pievieno 2-4 konjaka vai ruma.
Labu apetīti!