
Sastāvs
200 g | Karl Fazer tumšā šokolāde |
200 g | sviesta |
4 | vistas olas |
200 g | cukura |
250 g | kviešu milti |
1 tējkarote | cepamā pulvera |
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Saputo olas un cukuru līdz gaišai un uzpūstai masai. Izkausē šokolādi un sviestu, un pievieno olas-cukura masai. Pievieno miltus un cepamo pulveri, vienmērīgi izmaisa. Ielej maisījumu ietaukotā un miltiem izkaisītā apaļas formas veidnē (apmēram 25-26 cm). Cep cepeškrāsnī apmēram 15-20 minūtes zemā temperatūrā. Dubļu kūka ir gatava, kad jau ārējā garoza ir izcepusies, iekšā tai jābūt šķidrai. Kūku svarīgi atdzesēt pareizi - vispirms istabas temperatūrā, pēc tam - ledusskapī.
Pasniedz ar saldējumu un avenēm.
Labu apetīti!