Gaisīga recepte tiem, kam kādu rītu gribas sagaidīt ar vieglumu – gluži kā mākonī!

Pagatavo netradicionālu brokastu ēdienu visai ģimenei, kas savu neparasto garšu parāda caur dažādajām tekstūrām - kraukšķīgu maizes garoziņu, mīkstu vidiņu un tam pa virsu – gaisīga ola!

Sastāvdaļas:

  • 4 olas
  • 4 šķēles Fazer Franču Brioche tostermaize
  •  šķipsniņa sāls
  • 25g rīvēts Parmezāna siers
  • 2 bekona šķēles (ceptas un sasmalcinātas)
  • Kūpinātas paprikas garšviela
  • Lociņi

Pagatavošana:

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200°C. Atdaliet olu baltumus no olu dzeltenumiem, olu baltumus atdalot vienā lielā bļodā, bet dzeltenumus katru atsevišķi mazākā bļodiņā vai tasītē.
Pievienojiet sāli olu baltumiem un ar mikseri saputojiet olu baltumus stingrās putās. Iemaisiet sieru un bekonu. Ar karoti sadaliet olu baltuma masu 4 līdzīgās daļās un karu no daļām atsevišķi uzlieciet uz cepampannas, kas ir pārklāta ar cepamo papīru. Tagad olu baltuma masai uz cepampannas vajadzētu izskatīties kā četriem baltiem kalniem. Katrā no tiem pašā vidū izveidojiet bedrīti.
Kad krāsns ir uzkarsusi, lieciet pannu cepeškrāsnī un cepiet to 6 līdz 8 minūtes, vai arī līdz brīdim, kad kļūst zeltaini brūns. Izņemiet pannu no krāsns un tagad katru olu dzeltenumu ielieciet izveidotajā bedrītē. Lieciet atpakaļ krāsnī un cepiet vēl 3 līdz 5 minūtes, kamēr dzeltenums ir izcepies līdz jums vēlamajai stadijai. Sagrauzdējiet Franču Brioche tostermaizi, pārklājiet to ar savu iemīļoto smēriņu, tad lieciet avokado, un visbeidzot krāsnī cepto olu uzlieciet pa virsu. Dekorējiet ar kūpinātas paprikas garšvielu, pārberiet ar šķipsnu svaigi maltu melno piparu un iecienītākajiem zaļumiem.
Lai labi garšo!