
Sastāvs
Parfē: | |
150 g | Fazer Geisha šokolādes |
4 gab | olas dzeltenumi |
4 gab | olas baltumi |
400 ml | saldā krējuma |
4 ēdamkarotes | pūdercukura |
2 ēdamkarotes | putukrējuma stindzinātāja |
Dekorēšanai: | |
Fazer Geisha šokolāde | |
Svaigi spiesta citronu sula | |
Zemenes |
Pagatavošana
Olas dzeltenumus samaisa ar 2 ēdamkarotēm pūdercukura. Smalki sarīvē šokolādi (to vieglāk ir izdarīt, ja šokolāde pirms tam ir glabāta saldētavā) un pievieno masai. Saldo krējumu saputo un iecilā šokolādes masā. Saputo olu baltumus ar 2 ēdamkarotēm pūdercukura un arī iecilā masā. Pievieno putukrējuma stindzinātāju.
Tortes veidni rūpīgi izskalo, ielej maisījumu, pārklāj ar foliju un ieliek saldētavā – vēlams uz visu nakti.
Izņemot parfē no saldētavas iemērkt to uz brīdi karstā ūdenī, lai mainītu struktūru un to būtu iespējams pildīt servējamos šķīvjos. Parfē dekorē ar šokolādes skaidiņām un svaigām zemenēm.
Labs padoms -
Pirms pasniegšanas uzservēt Parfē uz šķīvjiem uz vismaz stundu ievietot atpakaļ saldētavā. No saldētavas desertu izņemt 30 min pirms pasniegšanas.
Labu apetīti!