
Sastāvs
Cēzara mērcei (1. variants) : |
|
2 gab | olas dzeltenumi |
3 gab | anšovu |
100 g | rīvēta parmezāna siera |
1 daiviņa | sasmalcināta ķiploka |
2-3 ēdamkarotes | rapšu eļļas |
Cēzara mērcei (2. variants) : |
|
Cēzara dresinga mērce | |
3 gab | anšovu |
100 g | rīvēta parmezāna siera |
1 daiviņa | sasmalcināta ķiploka |
300 g | majonēzes |
Salātiem : |
|
2 gab | vistas filejas vai vistas krūtiņas |
3 ēdamkarotes | olīveļļas |
Cēzara salātlapas | |
malti melnie pipari | |
sāls | |
Grauzdiņiem: |
|
2 -3 gab | Fazer Select rudzu doniņas |
1 ēdamkarote | olīveļļas |
Pagatavošana
Pagatavo izvēlētā Cēzara salātu mērci. Sagriež vistas krūtiņu vai vistas fileju šaurās strēmelītēs. Uzkarsē pannu un cep vistu, apkaisot to ar sāli un pipariem līdz tā ir zeltaini brūna. Sajauc kopā Cēzara salātu mērci, vistas fileju un salātlapas.
Sagriež maizi mazos kubiņos. Uzkarsē olīveļļu, un liek grauzdēties maizi. Pakāpeniski samazina grauzdēšanas temperatūru, nemitīgi grauzdiņos apmaisot, līdz tie ir kraukšķīgi. Gatavos grauzdiņus, liek uz cepamā papīra un nosusina eļļu. Pievieno grauzdiņus salātiem.
Labu apetīti!