
Sastāvs
Fazer Select rudzu porcijmaizītes | |
250g | Cūkgaļas karbonāde |
2 ēdamk. | Sojas mērces |
2 ēdamk. | Ūdens |
2 ēdamk. | Cukurs |
1 ēdamk. | Etiķis |
Bezpiedevu jogurts | |
Piparmētras lapiņas (svaigas) | |
Baziliks | |
Svaigs gurķis | |
Čili pipars | |
Ingvers | |
Ķiploks | |
Eļļa | |
Sāls |
Pagatavošana
Cūkgaļas kakla karbonāde jānomazgā un jāsagriež strēmelēs, gaļu pavisam nedaudz apsāla un ļauj tai cepties. Kamēr tā gatavojas, ir iespēja uztaisīt bezpiedevu jogurta un piparmētru lapiņu mērcīti. Piparmētru lapiņas tiek sakapāta vai vēl labāk sasmalcinātas smalcinātājā. Tās pievieno bezpiedevu jogurtam un samaisa. Pa šo laiku jau ir apbrūnināta cūkgaļa un ir jāpagatavo karstā uzlejamā mērce gaļai.
Atsevišķā bļodiņā ielejam 2 ēdamkarotes ūdens, 2 ēdamkarotes labas sojas mērces, 2 ēdamkarotes cukura un ēdamkaroti galda etiķa, visu ir kārtīgi jāsamaisa, līdz cukurs izkūst.
Tad atsevišķi smalki sagriež ķiploku daiviņās vai izspiež tās caur spiedni. Piparam izņem sēkliņas un smalki sagriež. savukārt, ingveru var smalki sagriež, vai arī to sarīvē. Šo maisījumu liek uz uzkarsētas pannas un apbrūnina. Kolīdz tas ir gatavs tam pievieno iepriekš sagatavoto maisījumu, kas sastāv no ūdens, sojas, cukura un etiķa. Visu kopā cepam kādas 1-2 minūtes un pēc tam pievieno iepriekš izcepto cūkgaļu un šo visu kopā ir jāpacep kādas 3 minūtes.
Tālāk ņemam Fazer rudzu porcijmaizīti, kurai pamatā uzklāj bezpiedevu jogurtā mērci ar piparmētrām, pa virsu tai liek iepriekš sagatavotās cūkgaļas strēmelītes un svaigumam pievieno plāni uzgrieztu gurķi un sakapātu baziliku.
Labu apetīti!