
Sastāvs
Brauniju mīklai | |
350 g | mīksta sviesta |
300 g | kakao |
300 g | smalkā cukura |
6 gab | olas |
200g | miltu |
1/2 tējkarote | sāls |
karameļu sīrups | |
Karameļu glazūrai | |
400 g | Karl Fazer piena šokolādes |
1 glāze | piena |
300 ml | saldā krējuma |
karameļu sīrups | |
''Rocky road'' garnējums | |
1 paciņa | Dumle Original konfektes |
150 g | pistācijas |
150 g | sālītu zemesriekstu |
150 g | zefīra konfekšu |
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādu temperatūrai. Sakuļ sviestu ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Pievieno kakao pulveri, sīrupu un sāli. Masai pievieno olas un izsijātus miltus. Izklāj cepešpannu ar cepamo papīru un pilda tajā mīklu. Mīklu cep krāsns vidusdaļā uz 30-35 minūtēm. To vai mīkla gatava, pārbauda ar zobu bakstāmo (mīklas apakšējā daļa var būt nedaudz lipīga). Ņem mīklu ārā un ļauj atdzist.
Saldo krējumu, pienu un karameļu sīrupu, lēni maisot, varā līdz masa sāk sabiezēt. Ļauj masai nedaudz atdzist. Tikmēr pagatavo akmeņaino ceļa garnējumu, sadrupinot un sagriežot visas sastāvdaļas. Sagriež šokolādi mazos gabaliņos un pievieno masai. Iegūto glazūru pārlej pāri iepriekš atdzesētajam braunija biskvītam. Virsū kaisa akmeņainā ceļa garnējumu. Kad glazūra ir sacietējusi sagriež četrkantīgos gabaliņos.
Labu apetīti!