
Sastāvs
Kūkas pamats
3 | olas |
3 glāzes | cukurs |
4 glāzes | milti |
2 ēdamkarotes | Fazer kakao |
1 tējkarote | cepamais pulveris |
1 tējkarote | vaniļas ekstrakts |
šķipsniņa | sāls |
120 g | skābs krējums |
1 glāze | izkausēts sviests vai margarīns |
2 ēdamkarotes | sarkanā pārtikas krāsviela |
1 ēdamkarote | ābolu etiķis |
Pildījums un apdare
400 g | krēmsiers |
100 g | nesālīts sviests |
3 glāzes | pūdercukurs |
1 tējkarote | vaniļas ekstrakts |
13 gab. | (175g kastīte) Domino cepumi |
Pagatavošana
Apaļo cepampannu 20 cm diametrā izklāj ar cepamo papīru.
Saputo olas un cukuru biezās putās. Sajauc sausās sastāvdaļas un ieber saputotajās olās. Pievieno uz sajauc ar krējumu, kausēto sviestu, pārtikas krāsvielu un etiķi. Sajauc mīklu līdz paliek gluda un ielej cepamajā traukā.
Liek kūkas masu cepties 180 grādos cepeškrāsnī uz 60 minūtēm. Pēc tam ļauj kūkai atdzist.
Pildījuma un apdares sagatavošana:
Sajauc krēmsieru kopā ar sviestu, kurš ir istabas temperatūrā, līdz viendabīgai krēmveida masai. Sajauc masu ar cukuru un sadrupinātiem Domino cepumiem.
Sagriež kūkas pamatni trīs ripās un masu smērē vidēji biezā kārtā starp tām. Pildījuma masu pārsmērē arī uz kūkas augšas un sāniem. Kūku rotā ar Domino cepumiem un augļu gabaliņiem.
Padoms:
Kūkas intensīvākai ietonēšanai variet izmantot arī biešu sulu.