
Sastāvs
Fazer Dabīgā ierauga rudzu maize 2 šķēles
Biezpiens 60g
Krēmīgs kazas siers 60g
Ķiploks 1 daiviņa
Kūpināta laša fileja 50g
Svaigas dilles 1 sauja
Kaperi 1 sauja
Sarkanais kāposts 1 neliels gabals
Šarlotes sīpols 1 gab
Marinādei:
Ūdens 1 glāze
Brūnais cukus 1.5 karote
Ābolu vai baltā vīna etiķis 4 karotes
Pagatavošana
Pagatavo marinādi - izšķīdina ūdenī cukuru un pievieno etiķi. Ar to pārlej smalki sagrieztus kāpostus un sīpolu. Ļauj vismaz pusstundu ievilkties.
Sajauc biezpienu ar kazas sieru, izspiež ķiploku daiviņu un labi samaisa. Klāj uz rudzu maizes šķēles un liek virsū kūpināta laša fileju. Dekorē ar marinēto kāpostu un sīpola gabaliņiem, kaperu, dillēm. Lielas maizes šķēles der pārgriezt uz pusēm. Var pasniegt tūlīt, bet tās labi saglabās formu arī istabas temperatūrā uz galda visa vakara garumā.