Sastāvs

Fazer Dabīgā ierauga rudzu maize 2 šķēles

Biezpiens 60g

Krēmīgs kazas siers 60g

Ķiploks 1 daiviņa

Kūpināta laša fileja 50g

Svaigas dilles 1 sauja

Kaperi 1 sauja

Sarkanais kāposts 1 neliels gabals

Šarlotes sīpols 1 gab

 

Marinādei:

Ūdens 1 glāze

Brūnais cukus 1.5 karote

Ābolu vai baltā vīna etiķis 4 karotes

 

 

 

 

Pagatavošana

Pagatavo marinādi - izšķīdina ūdenī cukuru un pievieno etiķi. Ar to pārlej smalki sagrieztus kāpostus un sīpolu. Ļauj vismaz pusstundu ievilkties.

Sajauc biezpienu ar kazas sieru, izspiež ķiploku daiviņu un labi samaisa. Klāj uz rudzu maizes šķēles un liek virsū kūpināta laša fileju. Dekorē ar marinēto kāpostu un sīpola gabaliņiem, kaperu, dillēm. Lielas maizes šķēles der pārgriezt uz pusēm. Var pasniegt tūlīt, bet tās labi saglabās formu arī istabas temperatūrā uz galda visa vakara garumā.