Fazer ir viens no nedaudzajiem šokolādes ražotājiem, kas savā ražošanā joprojām izmanto svaigu pienu.


Svaigs piens ir būtiska Karl Fazer piena šokolādes sastāvdaļa. Katru dienu Vantaa šokolādes fabrikā ierodas vairākas cisternas ar rūpīgi pārbaudītu pirmās šķiras pienu. Katru gadu tiek izmantoti 20 miljoni litru svaiga piena, nodarbinot apmēram 3000 slaucamas govis. Lai izgatavotu vienu 200 gramu šokolādes tāfelīti, nepieciešamas trīs pilnas glāzes piena. Piens ir jutīgs produkts, kas prasa precīzi noteiktas pārstrādes instrukcijas, lai nodrošinātu pienācīgu kvalitāti. Katrā Karl Fazer piena šokolādes tāfelē vienmēr ir jābūt pašai visaugstākās kvalitātes, mutē kūstošās garšas sajūtai.


… Un vislabākās kvalitātes kakao pupiņas

Kad Kārlis Fazers 1922. gadā laida klajā Karl Fazer piena šokolādi, ražošanai viņš izvēlējās Arriba kakao no Ekvadoras - vienkārši tāpēc, ka tas bija vislabākās kvalitātes kakao. Tāpēc Arriba joprojām tiek izmantota mūsu šokolādē.

Kakao audzē katrā kontinentā, kas atrodas tuvu ekvatoram, un tā garša atšķiras atkarībā no tā, kur tas tiek audzēts. Lielākās kakao ražotājvalstis ir Kotdivuāra un Gana. Salīdzinājumam, Ekvadora ir mazs ražotājs.

Fazer ir noteiktas precīzas kvalitātes prasības kakao šķirnei un grauzdēšanai, kā arī kakao pupiņu klasifikācijai.

Arriba kakao pamata aromātam jābūt ziedu, augļu un riekstu veidam. Pārbaudes degustētāji pārbauda grauzdēšanu, skābumu, rūgtumu un aromātu un pārliecinās, vai kakao nav nevēlamu garšu.

Karl Fazer piena šokolāde apvieno augstas kvalitātes sastāvdaļas ar savu unikālo recepti, lai nodrošinātu patiesi fantastisku garšas sajūtu.