Karl Fazer piena šokolāde tiek ražota Fazer rūpnīcā Vantā, Somijā, izmantojot daudzu gadu desmitu profesionālu pieredzi. Šī iemīļotā šokolāde joprojām tiek gatavota pēc oriģinālās receptes. Katru gadu mēs saražojam 13 miljonus Karl Fazer piena šokolādes tāfelīšu.

Tiek izmantotas tikai pašas labākās sastāvdaļas. Garšas noslēpums slēpjas bagātīgā un prasmīgi atlasītu augstākās kvalitātes izejvielu kombinācijā: svaigā pienā, cukurā, kakao masā un kakao sviestā. Rūpīga kvalitātes kontrole ir ārkārtīgi svarīga visos ražošanas posmos, lai rezultātā iegūtu šokolādi ar tīru un perfektu garšu.

Ražošanas procesā izmantoto svaigu pienu nogādā rūpnīcā īpašās autocisternās un tajā esošo ūdeni rūpīgi iztvaicē. Pēc tam pievieno cukuru un maisījumu pārstrādā kondensētā pienā, kas piemērots šokolādes ražošanai. Iztvaicē vēl vairāk ūdens un pievieno kakao masu un kakao sviestu. Tad šokolādes masu divos posmos rūpīgi sasmalcina smalkajā pulverī, lai iegūtu samtainu piena šokolādi.

Tikai pēc tam šokolādes masa tiek iesūknēta īpašos maisītājos, kas to samaisa ar kakao sviestu. Tas maina šokolādes stāvokli un pārvērš to šķidrumā. Šajā posmā tā iegūst tās galīgo garšu. Visbeidzot, šokolādi iesūknē traukā, no kura to izmanto, lai lietu šokolādes tāfelīšu un konfekšu formās.