Fazer Pure Dark šokolādei ir mainīta receptūra, lai to varētu baudīt arī vegāni . Lai patērētāji labāk izprastu šokolādes uzturvērtību, uz tās jaunā iepakojuma tagad tiek norādīta informācija par tumšās šokolādes labvēlīgo ietekmi uz veselību. Vienlaikus, Fazer Pure Dark saimei pievienojas vēl viena jauna garša - Fazer Pure Dark ar grauzdētiem lazdu riekstiem.

Lai šokolādi savā uzturā varētu iekļaut arī vegāni, no tās receptūras ir izslēgti iepriekš ražošanā izmantotie piena tauki. Tagad Pure Dark šokolāde vairs nesatur pienu vai citus dzīvnieku valsts izcelsmes produktus. Produkti, kas radīti pēc jaunās receptes, uz iepakojuma tiks marķēti kā vegāniem draudzīgi .

“Jaunais dzīves stils daļā sabiedrības un cilvēku arvien pieaugošā interese par vegānu uzturu, bija galvenais pamudinājums Fazer izstrādāt jaunu, tikpat garšīgu šokolādi, kas atbilstu vegānu uztura prasībām. Jaunās receptūras sagatavošanas un izpētes process ilga gadu un gala rezultāts ir jaunas Pure Dark šokolādes, kas ir draudzīgas vegāniem un vienlaikus saglabā tās īpašo garšu. Esam pārliecināti, ka jaunā Pure Dark Grauzdēto lazdu riekstu šokolāde būs patīkams pārsteigums visiem, ne tikai vegāniem, kam ir svarīga izcila garša un augsta kvalitāte”, saka Baiba Gulbe, Fazer Komunikācijas vadītāja Baltijā.

Savukārt vegus.lv koncepta autore Dita Lase Pure Dark jaunumus komentē sekojoši: “Šobrīd Latvijā būt par vegānu ir viegli vien Rīgā, jo te ir specializētie veikali. Ārpus Rīgas vegāniem draudzīgo produktu klāsts nav tik liels, tāpēc īpašs prieks par ikkatru šādu produktu, kas kļūst plaši pieejams parastos veikalos jebkurā Latvijas pilsētā.
Tomēr visvairāk vegāni priecājas ne par sevi, bet par to, ka mūsu visu patēriņš kļūst arvien draudzīgāks dzīvniekiem: šokolādi jau var ēst ne tikai vegāni. Un, ja tā vēl ir arī garšīga un kvalitatīva, un veselībai labvēlīgs našķis, kā šī Fazer šokolāde, tad beigu beigās visi ir ieguvēji: izdarām ētiskāku izvēli, garšīgi panašķējamies, un iepriecinām sevi tikpat ļoti, cik vegānus”.

Par Fazer Pure Dark šokolādi

• Fazer Pure Dark šokolāde satur 70% kakao. Tā satur daudz šķiedrvielu, flavanolu, kāliju un magniju, kas labvēlīgi ietekmē nervu un asinsvadu sistēmu, kā arī palīdz saglabāt enerģiju organismā .
• Fazer Pure Dark ir pirmais Fazer produkts, ko var atzīmēt ar Fazer Brainhow logo, kas apstiprina to, ka produkts ir īpaši laba izvēle smadzeņu darbības uzlabošanai.
• Kakao flavanols palīdz saglabāt asinsvadu elastību, kas, savukārt, veicina normālu asins cirkulāciju. Veselīgam dzīvesveidam, katru dienu uzturā vajadzētu uzņemt 200 mg flavanola. Šo daudzumu var iegūt, apēdot mazāk nekā trešdaļu Pure Dark šokolādes.
• Pure Dark šokolāde, kas pagatavota pēc jaunās receptes, vairs nesatur pienu vai citus dzīvnieku izcelsmes produktus. Tomēr produkts tiek ražots uz līnijas, uz kuras tiek pārstrādāts arī piens, tāpēc pastāv savstarpējas sastāvdaļu saskarsmes iespējas. Mēs vēlamies sniegt patērētājiem visu nepieciešamo informāciju par mūsu produktiem, tāpēc uz Pure Dark iepakojuma ir norādīts - „Var saturēt arī citus riekstus, mandeles, pienu un kviešus”. Turklāt uz iepakojuma etiķetes tagad rakstīts arī - “Ražots uz vienas šokolādes līnijas”.
• Fazer Pure Dark šokolāde tiek ražota no 100% atbildīgi iegūta kakao.

Par “Fazer Latvija”
“Fazer Latvija” ir viens no maizes tirgus līderiem, kas strādā ar diviem zīmoliem – “Fazer” un “Druva”. Maize tiek cepta mūsdienīgā ražotnē Ogrē, kas ir viena no tradīcijām bagātākajām maizes ceptuvēm Latvijā. 2015. gadā Ogrē darbu sāka jauna, mūsdienīga kūku un konditorejas izstrādājumu ražotne. “Fazer” saldumi, no kuriem Latvijā populārākie ir šokolādes “Karl Fazer” un “Geisha”, tiek ražoti Somijā. 2017. gadā “Fazer Latvija” apgrozījums bija 25,32 milj. eiro. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 300 darbinieku, un tas ir lielākais darba devējs Ogrē.

Plašāka informācija:
Baiba Gulbe, “Fazer Bakery Baltic” komunikācijas direktore
Baiba.gulbe@fazer.com, t. 29278780, www.fazer.com