Garda un uzturvielām bagāta ēdienreize, kas neaizņem daudz laika pagatavošanā ir lielisks veids, kā uzturēt sevi labā formā un parūpēties par to, ka dienas laikā uzņemam visas nepieciešamās uzturvielas. Tādēļ fitnesa entuziaste un pavārgrāmatas “Zelta sastāvdaļa” autore Paula Freimane dalās ar divām vasarīgām receptēm, kas noderēs gan ikdienā, gan rīkojot dārza ballīti ar draugiem. Abas receptes ir gan figūrai draudzīgas, gan veselīgas un barojošas un noteikti neatstās vienaldzīgu nevienu gardēdi.

Ēdienreižu plānotāju lejupielādē šeit:

 

Paula Freimane stāsta, ka tiem, kas ikdienā ir aktīvi, daudz kustās un sporto, ir īpaši būtiski uzņemt pietiekamu daudzumu olbaltumvielu un maize ir lieliska piedeva, kas paver daudz dažādu veidu kā uzņemt tik vajadzīgās uzturvielas.

“Dzīvojot veselīgi un rūpējoties par to, ko liekam uz sava šķīvja, būtiskākais priekšnosacījums ir sabalansēts un pilnvērtīgs uzturs, jo tas ir tas, kas nepieciešams mūsu ķermenim. Esmu mēģinājusi no sava uztura izslēgt maizi, taču nekādas izmaiņas ne pašsajūtā, ne izskatā nejutu, tādēļ atsāku savu ikdienas uzturu papildināt ar pilngraudu maizi vai maizi ar dažādām vērtīgām piedevām. Vairāk pievēršu uzmanību tam, ko lieku uz maizes virsū,” atklāj Paula

Sulīgais tītara burgers ar rudzu doniņām un diļļu mērcīti

Šis burgers ies pie sirds tiem, kam kārojas sulīgu, barojošu, spēcinošu un dārza labumiem pildītu burgeru, kas būs figūrai draudzīgs un pēc ēšanas neatstās ar vainas apziņu. Liesais tītara gaļas burgers kopā ar vērtīgajām “Fazer” rudzu pilngraudu doniņām, kuru sastāvā ir 84% rudzu pilngraudi, būs lielisks enerģijas un olbaltumvielu avots visai dienai, kā arī noteikti būs starmešu gaismā nākamajā dārza ballītē!

imageamsvr.png

Sastāvdaļas:

8 “Fazer” rudzu pilngraudu doniņas

300g tītara gaļas – 150 g malta tītara sķiņķa un 150g maltas tītara filejas

1 sīpols

50g turku jogurts

1 tomāts

1 marinēts gurķis

Salātlapas

1 avokado

10g dilles

1/2 daiviņa ķiploka

sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Samaļ gaļu un sīpolu, pievieno gaļai garšvielas. Uzkarsē pannu un ielej tajā nedaudz olīveļļas.

Ar rokām no gaļas veido 4 vienādas burgeru formiņas un augstā temperatūrā apcep gaļu no abām pusēm pāris minūtes.

Tad temperatūru samazina un liek vāku, atstāj uz 6-8min (galvenais gaļu ir nepārcept).

Tikmēr uztaisa mērcīti. Grieķu jogurtam pievieno smalki sagrieztas dilles, iespiež ķiploku, sāli un piparus.

Sagriež avokado un ripiņās tomātu, marinētu gurķi. Kad gaļa ir gatava, sāk taisīt burgerus. Uz doniņām liek salātlapu, tad gaļu. Pa virsu gaļai liek tomāta šķēli un pārlej to ar mērci.

Mērcē saliek avokado un marinētu gurķi, pēdējo pāri visam liek rudzu pilngraudu doniņu un gatavs!

 

Auzu doniņas ar paštaisītu indijas riekstu un kokosriekstu sviestu

Šī recepte ies pie sirds visiem saldumu mīļiem, kas vēlas sevi palutināt un pārvērst našķošanos spēcinošā un uzturvielām bagātā uzkodā. Paštaisītais kokosriekstu sviests, kas pēc garšas atgādina “Bounty” batoniņu, ir Paulas mīļākā brokastu recepte, jo to ir ātri pagatavot steidzīgajos rītos, kad nepieciešama veselīga un barojoša maltīte. Indijas riekstu un kokosriekstu sviests lieliski papildinās bagātīgās Fazer auzu doniņas, kas ir īpaši vērtīgs produkts tiem, kas ēd veselīgi un daudz sporto, jo šo doniņu sastāvā ir 100% auzas un nav pievienoti kviešu milti. Šīs maizītes lieliski garšos ar svaigām ogām vai augļiem. 

Auzu_doniņas_ar_paštaisītu_indijas_riekstu_un_kokosriekstu_sviestu_3.jpg

 

Sastāvdaļas:

4 “Fazer” auzu vērtīgās doniņas

200g Indijas rieksti

100g kokosriekstu skaidiņas

150ml ūdens

1 ēdamk. medus vai kļavu sīrups pēc vēlēšanās

Pagatavošana:

Apgrauzdē indijas riekstus un atdzesē tos.

Blenderī ber riekstus, kokosriekstu skaidiņas, pielej ūdeni un visu sablendē.

Var pievienot vienu ēdamkaroti medu, lai ir izteiktāka salda krēma garša.

Riekstu krēmu smērē uz maizītēm, dekorē ar svaigām ogām un ēd gardu muti.

Sviestu var uzglabāt ledusskapī apmēram 2 nedēļas.

 

blobid0.jpg