Sastāvs

Dāņu maizītes ir skandināvu atvērtā tipa sendviči. Tradicionāli tiek izmantota rudzu maizīte kā pamats un virsū tiek liktas klasiskās skandināvu sastāvdaļas – zivis, dārzeņi, šķiņķis utt. Tomēr mūsdienās šīs maizītes ir iekarojušas arī kafejnīcu vitrīnas, jo tās izskatās apetītlīgi. Bagātīgais maizīšu pildījums liek mutē sariesties siekalām. Lielisks ēdiens mājas brančiem, svinībām vai vienkāršām brokastīm. Šo maizīšu īstā atslēga ir kvalitatīvas sastāvdaļas.

Maizīte ar biezpienu un siļķi
4 maizītēm

2 Fazer rudzu doniņas
200 g biezpiena
100 g krējuma
200 g marinētas siļķes
2 redīsi
lociņi un dilles dekorēšanai

  1. Biezpienu sajauc ar krējumu, pievieno sāli un piparus. Biezpienu liek uz maizītēm, pa virsu kārto siļķes gabaliņus un smalki sagrieztus redīsus. Dekorē ar lociņiem un dillēm.


Maizīte ar šķiņķi
4 maizītēm

2 rudzu doniņas
150 g cūkgaļas vai tītara šķiņķa šķēlīšu
50 g krēmsiera
2 vārītas olas
2 marinēti gurķīši
zaļumi vai mikrosalāti dekorēšanai

  1. Maizītes atdala un apsmērē ar krēmsieru. Virsū liek šķiņķi, vārītu olu un gurķīšus. Dekorē ar zaļumiem vai mikrosalātiem.


Maizīte ar lasi un olu
4 maizītēm

2 rudzu doniņas
40 g krēmsiera
200 g kūpināta laša
2 vārītas olas
gurķis
citrons un zaļumi dekorēšanai

  1. Maizītes atdala un apsmērē ar krēmsieru. Pa virsu liek plāni sagrieztu lasi, sagrieztu gurķi un olu. Dekorē ar citrona šķēlītēm un zaļumiem.


Maizīte ar kazas sieru un zirnīšiem
4 maizītēm

2 rudzu doniņas
150 g saldētu zirnīšu
50 g brokoļa
80 g kazas mīkstā siera
piparmētras
olīveļļa
salātlapas
zaļumi dekorēšanai

  1. Maizītes apsmērē ar kazas sieru.
  2. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno šķipsnu sāls. Kad ūdens uzvārījies, pievieno mazās ziedkopās sadalītu brokoli un zirnīšus. Blanšē 3 minūtes. Pēc tam nekavējoties nolej verdošo ūdeni un liek aukstā ledus ūdenī.
  3. Kad dārzeņi atdzisuši, pievieno smalki sagrieztas piparmētras, sāli, piparus un olīveļļu. Visu apmaisa.
  4. Uz maizītes liek salātlapas, zirnīšu maisījumu un dekorē ar zaļumiem un maziem siera pikucīšiem.

 

Pagatavošana