Sastāvs

300 g lazdu riekstu
1 gab. Fazer Tumšās školādes (44% kakao), 250g
4 ēd.k. rapšu eļļas
3 ēd.k. Fazer Cacao pulvera
5 ēd.k. pūdercukura

Pagatavošana

  1. Lazdu riekstus liek uz cepamā papīra un cepeškrāsnī apcep 175 grādos, 10 minūtes. Tad riekstus ieber tīrā virtuves dvielī un stipri berzē, kamēr vairākums riekstu ir attīrīti no čaumalām.
  2. Sasmalcina šokolādi un izkausē to karsta ūdens peldē.
  3. Riekstus liek smalcinātājā un smalcina 10 minūtes, līdz masas konsistence līdzinās šķidrai pastai.
  4. Pievieno eļļu un izkausēto šokolādi un samaisa. Visbeidzot pievieno kakao pulveri un pūdercukuru.
  5. Gatavo šokolādes-riekstu sviestu lej tīrā tikla burkā un uzglabā ledusskapī. Derīguma termiņš: 1-2 nedēļas.

Lai Jums saldi svētki!