Sastāvs

8 cepumiem:
3 gb olu baltumu
1 3/4 glāzes cukura
1/4 tējk. baltvīna etiķa
100 g Karl Fazer tumšās šokolādes

Pagatavošana

  1. Saputot olu baltumus sausā traukā līdz masa paliek stingra. Putojot, pakāpeniski pievienot cukuru, līdz putas ir spīdīgas un stingras. Visbeidzot, pievienot baltvīna etiķi.
  2. Izkausēt šokolādi karsta ūdens vannā un sajaukt to ar dažiem karotes riņķiem, lai veidotos šokolādes-marmora putu rindas.
  3. Uzlikt 8 bezē putu kaudzītes uz cepamā papīra pannā un cept 100° C temperatūrā 1 stundu 25 minūtes vai līdz brīdim, kad bezē viegli nāk nost no cepamā papīra. Izslēgt krāsni un ļaut bezē atdzist cepeškrāsnī, durvīm esot nedaudz pusvirus.