Sastāvs

200 g rudzu maizes
2 glāzes ūdens
100 g žāvētu augļu: aprikožu, rozīņu, dzērveņu
1 šķipsna kanēļa
1 šķipsna koriandra
1 ēd.k. brūnā cukura
100 g biezpiena
200 ml saldā krējuma
1-2 ēd.k. pūdercukura

Pagatavošana

  1. Maizi sagriež mazos kubiņos un krāsnī izkaltē.
  2. Izkaltušo maizi liek katliņā, pārlej ar 2 glāzēm verdoša ūdens un atstāj uz 10 minūtēm.
  3. Pievieno garšvielas, cukuru, labi samaisa un nedaudz uzkarsē.
  4. Biezpienu izberž caur sietu un sajauc ar pūdercukuru.
  5. Sakuļ saldo krējumu un rūpīgi iecilā biezpiena masā. Uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanai.
  6. Žāvētos augļus izmērcēt karstā ūdenī un smalki sagriezt.
  7. Pirms pasniegšanas zupai uzber žāvētos augļus un dekorē ar biezpiena krēmu.