Sastāvs

170 g sālīta sviesta istabas temperatūrā
150 g brūnā cukura
50 g cukura
2 tējk. vaniļas cukura
1 gb ola (istabas temperatūrā)
250 g miltu
2 tējk. kukurūzas miltu (cietes)
1 tējk. cepamā pulvera
1/2 tējk. sāls
1 tāfelīte Karl Fazer piena šokolādes 200 g

Pagatavošana

  1. Salauž šokolādi sīkos gabaliņos.
  2. Ar mikseri sakuļ sviestu vienveidīgā, krēmveida masā, lai tajā nebūtu kunkuļu. Pievieno tam cukuru, olu un vaniļas cukuru, maisa līdz masa kļūst viegla un gaisīga.
  3. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri, sāli un kukurūzas cieti. Ar šo maisījumu lēnām apkaisa sviesta masu un samaisa. Mīklai jābūt biezai. Pievieno mīklai šokolādes gabaliņus un ieliek ledusskapī uz 1 stundu. (Mīklu var uzglabāt ledusskapī līdz 2 dienām.)
  4. Mīklu pirms cepšanas izņem no ledusskapja un ļauj tai pastāvēt istabas temperatūrā 10-15 min. Rokās veido nelielus mīklas plācenīšus un liek pannā ar cepampapīru. Cep 8-10 min 175 C grādu temperatūrā.