Sastāvs

  Grauzdē un baudi tostermaize
200 g saldētu zaļo zirnīšu
1 glāze ūdens
1 liels kartupelis
20 g sīpola
2 ēdamkarotes Filadelfijas siera
1 tējkarote krējuma
1 tējkarote rapšu eļļas

 

Pagatavošana

Nomizo kartupeli un sagriež nelielos kubiņos. Sasmalcina sīpolu. Katlā ielej eļļu un ļauj tai sakarst. Pievieno sagriezto kartupeli un sasmalcināto sīpolu. Cep līdz tie paliek zeltaini brūni. Ielej verdošu ūdeni. Kad tas sāk vārīties, pieber zirņus. Vāra 2-3 minūtes. Ilgāka vārīšana var likt zirņiem zaudēt pievilcīgo zaļo krāsu. Visu iegūto maisījumu sablenderē un izkāš caur smalku sietu. Iegūtajā masā iemaisa Filadelfijas sieru.

Cepeškrāsnī 200° C 5 minūtes cep veselas maizes šķēles, pēc tam tās sagriež vertikālās šķēlītēs – kā pirkstiņus. Iegūtos grauzdētos pirkstiņus pasniedz pie krēmzupas, kas pārlieta ar krējumu.

Labu apetīti!