Sastāvs

8 šķēles
Druva Spēkavota Kliju tostermaizes 500g
1 iepakojums
Fetas siers
200 g
tītara filejas
100 g
pesto
100 g
krējuma siera
 
tomāti
 
salātlapas
Pesto mērcei
1 ķekars
bazilika ar kātiņiem
50 g
Parmezāna siers
1 daiviņa
ķiploka
3 ēdamkarotes
olīveļļas
3 ēdamkarotes
priežu sēklas/ ciedru rieksti
 
sāls
 
melnie pipari
 
citronu sula
 

Pagatavošana

Piestā ievieto visas pesto sastāvdaļas un spaida tās līdz izveidojas viendabīga masa. Ja nepieciešams pievieno vēl mazliet olīveļļas.

Maizītes ievieto tosterī un apgrauzdē tās. Pesto mērci sajauc ar fetas sieru un apziež apgrauzdētās tostermaizes.  

Daļu maizītes pilda ar tītaru (bērnu versija) un daļu gan ar tītaru, gan tomātiem, gan salātlapām (pieaugušo versija). Maizītes saliek kopā un sagriež trīsstūros.

Apkaisīt sviestmaizes ar sāli, melnajiem pipariem un apšļakstīt  ar citrona sulu.

Recepti sagatavojis Joonas Hämäläinen, "Master Chef"  pirmās sezonas ieguvējs Somijā.

 

Labu apetīti!