Sastāvs

Pamatnei:
175 g  auzu cepumu
50 g  sviesta vai margarīna
Pildījumam:
250 g  Karl Fazer tumšās šokolādes
200 g  krējuma siera
300 g  cukura
2 gab  olas baltuma + 75 g cukura
2 gab  olas dzeltenuma
200 g  saldā krējuma
1 paciņa želatīna + auksts ūdens + verdošs ūdens
1 tējkarote vaniļas esences

Pagatavošana

Izkausē sviestu un samaisa to ar sadrupinātiem auzu cepumiem. Nospiež masu veidnes apakšā, kas izklāta ar cepamo papīru (veidne 20-25 cm diametrā ar noņemamu apakšu).

Sagatavo pildījumu: Liek želatīnu aukstā ūdenī, lai tas  uzbriest. Pēc tam to izkausē ūdens peldē un ļauj atdzist. Izkausē 200 g šokolādes. No želatīna nospiež lieko ūdeni, un izšķīdina  to verdošā ūdenī. Sajauc želatīnu kopā ar izkausēto šokolādi.

Krējuma sieru, saldo krējumu,  cukuru, vaniļas cukuru sakuļ ar olu dzeltenumiem, un pievieno želatīna un šokolādes maisījumam. Pēc tam sakuļ olu baltumus ar cukuru stingrās putās, un iecilā maisījumā.

Ielej pildījumu veidnē uz sviesta un cepumu pamatnes, un pārklāj ar alumīnija foliju. Tur kūku ledusskapī vismaz 12 h . Dekorē kūku ar ogām, piemēram, mellenēm un atlikušo šokolādi no kuras iespējams izveidot dažādus interesantus rotājumus.

Labs padoms -  ja vēlas, pievieno 2-4 konjaka vai ruma.

Labu apetīti!