Sastāvs

200 g Karl Fazer tumšā šokolāde
200 g sviesta
4 vistas olas
200 g cukura
250 g kviešu milti
1 tējkarote cepamā pulvera

 

Pagatavošana

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Saputo olas un cukuru līdz gaišai un uzpūstai masai. Izkausē šokolādi un sviestu,  un pievieno olas-cukura masai. Pievieno miltus un cepamo pulveri, vienmērīgi  izmaisa.  Ielej maisījumu ietaukotā un miltiem izkaisītā apaļas formas veidnē (apmēram 25-26 cm). Cep cepeškrāsnī apmēram 15-20 minūtes zemā temperatūrā. Dubļu kūka ir  gatava, kad jau ārējā garoza ir izcepusies, iekšā tai jābūt šķidrai.  Kūku svarīgi atdzesēt pareizi - vispirms istabas temperatūrā, pēc tam -  ledusskapī.

Pasniedz ar saldējumu un avenēm.

Labu apetīti!