Sastāvs

1 paciņa Cepumu
4 Vidēji banāni
1 Karl Fazer tumšā šokolāde
1/3 glāze  Miltu
3/4 glāzes Cukura
2 glāzes Trekna piena
3 Lieli olu dzeltenumi
2 ēdamakarotes Mīksta sviesta
1/4 tējkarotes Rupjā sāls
1 tējkarote Vaniļas ekstrakta

Pagatavošana

1) Vispirms cepumus sadala mazākos gabaliņos un izklāj tos trauka apakšā.

2) Sagriež ripiņās banānus un pārliek pāri cepumu kārtai. 

3) Katliņā ieber miltus, cukuru, sāli un pienu. Silda uz vidēji mazas uguns apmēram 5 minūtes, līdz uzkarsis, bet ne uzvārījies. Visu laiku maisa, lai neveidojas kunkuļi.

4)  Atsevišķā traukā viegli sakuļ olu dzeltenumus un pievieno tiem daļu piena maisījuma. Samaisa un kopā ar olām liek atpakaļ uz plīts. Rūpīgi maisot vāra vēl 10 minūtes, kamēr masa sabiezē. Pat ja tā vēl nav ieguvusi gluži biezu konsistenci, tas mainīsies pēc noņemšanas no uguns.

5) Masai pievieno mīkstu sviestu, smalkos gabaliņos sasmalcinātu šokolādi un vaniļas ekstraktu. 

6) Kārtīgi izmaisa pudiņu un lej pudiņa kārtu uz cepumiem un banāniem. 

7) Var veidot arī vairākus slāņus – cepumu kārta, banānu kārta, šokolādes pudiņa kārtā  - un tad vēlreiz to atkārtot. Atlikušos cepumus sadrupina un pārkaisa pāri pudiņam. Kad kārtojums salikts, ietin pārtikas plēvē un noliek uz pāris stundām ledusskapī. 

Labu apetīti!