Sastāvs

  Spēkavota rudzu maize
500 g  vistas aknu 
1 gab sīpols
20 ml  35% saldā krējuma 
30 g  sviesta
300 ml  dzērveņu sulas
7 g želatīna
1 šķipsniņa muskatrieksta
  sāls
  melnie pipari

Pagatavošana

Sviestā apcep sīpolus, līdz tie ir mīksti. Noskalo aknas un nosusina ar papīra dvieli, pievieno sīpolus un visu kopā cep līdz aknas iekšpusē paliek rozā. Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Aknas samaļ līdz viendabīgai masai. Ja nepieciešams - berzē caur sietu.  Pievieno krējumu, labi samaisa un atdzesē.

Uzkarsē dzērveņu sulu. Iemērc želatīnu aukstā ūdenī un sajauc to ar uzkarsēto dzērveņu sulu. Ielej dzērveņu želeju veidnē un atdzesē līdz tā pilnīgi sacietē. Tad sagriež to mazos gabaliņos.

Ņem Spēkavota Rudzu maize un izgriež no šķēlēm apaļas formiņas.  Izmantojot gatavošanas maisiņu vai konditora uzgali liek pastu uz maizītēm un dekorē ar gabaliņu želejas.  

Labu apetīti!