Sastāvs

  Fazer Select saulespuķu sēklu porcijmaizīte
150g Turku zirņi
2 Bietes
1 Citrons
50g Sezama sēklas
Ķiploks
  Ķimenes
  Pipari
  Sāls
  Eļļa
  Pētersīļi
  Dilles

 

 

Pagatavošana

Lai pagatavotu humusu, sākotnēji jāuzvāra zirņi un bietes. Jāatceras, ka zirņus pirms vārīšanas jāmērcē ūdenī. Kamēr zirņi un bietes vārās, var pagatavot sezama pastu. Sēkliņas jāapcep uz pannas, kamēr tās vēl nepaliek brūnas, tad tās jāliek smalcinātājā un jāsamaļ, pirms tam klāt pievienojot ēdamkaroti labas olīveļļas. Smalcināšanas un kulšanas process norisinās tik ilgi, kamēr neiegūstam viendabīgu eļļainu masu.

Tad, kad zirņi ir uzvārījušies, tie jāatdala no ūdens, kas nu jau ir pārvērties par noderīgu buljonu, un tas ir jāsaglabā. Kad zirņi ir nokāsti, tie jāliek blenderī kopā ar bietēm un jākuļ, tiem klāt jāliek buljons. Zirņu masai klāt jāpievieno sagatavotais sezama sēklu maisījums, tad pievieno nelielu ķiploka daiviņu, piparus, sāli un mazliet stampātu ķimeņu.  Tas viss ir kopā jāsajauc, lai iegūtu viendabīgu masu.

Pēc tam, kad garšas kārpiņas ir mierā ar iegūto humusa garšu, un masa ir ieguvusi vajadzīgo viendabīgo konsistenci, humuss ir gatavs.

Tālāk ir jāņem Fazer saules puķu sēklu porcijmaizīte, uz vienas no šķēlēm liekam humusu pamatā, pa virsu siļķi un dilles pēc ieskatiem, otra maizes šķēle tiek likta pa virsu un tiek pasniegta uz galda.

 Labu apetīti!