Saulgriežos galdā jāceļ maize, jo tā simbolizē sauli un auglību

Līgo svētku un Jāņu dienas tradicionālais mielasts sastāv no piena produktiem, cūkgaļas, alus un maizes. Galdā ir jāceļ maize, jo tā simbolizē sauli un auglību.  

Fazer aicina turpināt tradīcijas un šogad galdā likt Fazer Select maizītes. Tās lieliski papildinās citus Līgo svētku ēdienus gan ,kā vienkārša uzkoda, gan kā pamats olīvu krēmsiera sendvičam. Šī ir pārbaudīta un vienkārša recepte, kurā Fazer Select maizes klātbūtne kopā ar citām sastāvdaļām veido neaprakstāmu garšu buķeti. 

Nepieciešams:
1 Fazer Select maize;
150g  krēmsiers ar olīvām;
3 nelielas ķiploka daivas, nomazgātas, izspiestas caur ķiplokspiedi;
2 nelieli tomāti, sagriezti šķēlītēs;
1 avakado, nomizots, bez kauliņa, sagriezt daiviņās;
110g tunča savā sulā, šķidrums noliets;
10 svaiga bazilika lapiņas;
Sāls pēc garšas;
Svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana: Bļodā sajauc krēmsieru ar ķiplokiem, sāli un pipariem. Paņemam divas daiviņas Fazer Select maizes un uz katras maizītes vienas puses tiek uzsmērēta iepriekš iegūtā masa, to vienmērīgi sadalot. Tālāk uz vienas no sasmērētajām maizes pamatnītēm jāliek sagrieztie tomāti, tālāk seko avakado un beigās tuncis. Ja ir vēlēšanās, var pārbērt ar sāli un pipariem. Kad sastāvdaļas saliktas, tās pārklāj ar otru Fazer Select sasmērēto maizes šķēli.