Fazer Latvija kūku un konditorejas ražotne saņēmusi FSSC 22000 sertifikātu, kas apliecina, ka ražošanas procesu pārvaldība ražotnē atbilst starptautiski atzītām prasībām pārtikas drošības jomā. FSSC 22000 standarta prasības pašlaik pasaulē ir atzītas kā vienas no visstingrākajām. Sertifikātu izsniedzis starptautiskais vadības sistēmu sertifikācijas līderis Bureau Veritas Certification Holding SAS, UK Branch un tā derīguma termiņš ir līdz 2020. gada 26. jūnijam.

Produktu drošība ir nozīmīgākais Fazer sociālās atbildības virziens. Kūku un konditorejas izstrādājumu ražošanas procesi uzņēmumā tiek organizēti un vadīti tā, lai tie atbilstu starptautiskām pārtikas ražošanas un tirdzniecības drošības prasībām. Lielākoties Fazer kūku un konditorejas ražotnes produkti tiek eksportēti, tāpēc FSSC 22000 sertifikāta saņemšana ir ļoti nozīmīgs solis uzņēmuma konkurētspējas paaugstināšanai eksporta tirgos.
“Klientu un pircēju atsauksmes Somijā par mūsu produktiem ir ļoti labas, un, kā vērtē eksperti, Ogrē ceptās kūkas un konditorejas izstrādājumi gan kvalitātes, gan garšas ziņā ir novērtēti augstāk nekā citu ražotāju produkti. Tas ir augstākais novērtējums mūsu konditoru prasmēm un pieredzei. Savukārt FSSC 22000 sertifikāts dod mums lielākas iespējas un palielina mūsu konkurētspēju arī citos eksporta tirgos”, komentē Fazer Bakery Baltic Komunikācijas direktore Baiba Gulbe.
Šovasar Fazer Latvija kūku un konditorejas ražotne ir paplašinājusi ražošanu, un papildus kūkām un pīrāgiem, kas tiek gan eksportēti, gan piedāvāti Latvijas tirgū, top arī cepumi Somijas tirgum. Kūku un konditorejas ražotnē ir izveidotas 10 jaunas darba vietas, un kopumā tajā šobrīd strādā vairāk nekā 30 darbinieku.
Standarts FSSC 22000 ir attiecināms uz pārtikas produktu ražotājiem un atbilstība šim standartam garantē pārtikas nekaitīgumu ne tikai produktu ražošanā, bet arī visos pārtikas aprites ķēdes posmos. FSSC 22000 ir atzīts Globālajā pārtikas nekaitīguma iniciatīvā (Global Food Safety Initiative), kuras mērķis ir nodrošināt pārliecību mazumtirgotājiem par pārtikas produktu drošību uzņēmumos visā pasaulē.
Par Fazer
Fazer ir starptautisks ģimenes uzņēmums, kas specializējas maizes, saldumu un cepumu ražošanā, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā. Uzņēmums strādā astoņās valstīs, tā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. Fazer misija ir radīt garšas baudījumu. Jau kopš uzņēmuma dibināšanas 1891. gadā tā panākumu pamatā ir izcila produktu un pakalpojumu kvalitāte, spēcīgi zīmoli, kompetenti darbinieki, kā arī atbildīga pieeja it visā, kas tiek darīts.

Fazer Grupas neto apgrozījums 2016. gadā sasniedza gandrīz 1,6 miljardus eiro, uzņēmumā strādā 15 tūkstoši darbinieku. Fazer savā darbībā ievēro stingrus ētikas principus, kas balstās uz uzņēmuma vērtībām un ANO ilgtspējīgas uzņēmējdarbības nosacījumiem.

Fazer Latvija ir viens no maizes tirgus līderiem, kas strādā ar diviem zīmoliem – Fazer un Druva. Maize tiek cepta mūsdienīgā ražotnē Ogrē, kas ir viena no tradīcijām bagātākajām maizes ceptuvēm Latvijā. Fazer Kefīra baltmaize atzīta par veiksmīgāko produktu maizes kategorijā 2016. gadā Latvijā un šobrīd ir ceturtā pirktākā baltmaize. 2015. gadā Ogrē darbu sāka jauna, mūsdienīga kūku un konditorejas izstrādājumu ražotne. Fazer saldumi, no kuriem Latvijā populārākie ir šokolādes Karl Fazer un Geisha, tiek ražoti Somijā. 2016. gadā Fazer Latvija apgrozījums bija 24,23 milj. eiro. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 300 darbinieku, un tas ir lielākais darba devējs Ogrē.

Makes the world taste good.

Papildu informācija: Baiba Gulbe, Fazer Bakery Baltic komunikācijas direktore, 29278780, baiba.gulbe@fazer.com